05.08.19

Käsitöö postitus: Püksid pisipreilile (suurus umbes 68)


Meie pisipreili sündis kesmisest veidi pontsakamana. Eeskätt vist seetõttu, et viimasel kuul sõin meeletult magusat, mis tema rasvkudet korralikult kasvatas. Samas oli ikka last, keda sülle võtta ja nunnutada. Minu veidi üle nelja kilone beebi oli ju niigi pisike. Uskumatu, kui pisike ta oleks olnud kui oleks kaalunud vähem. 

Kui beebi oli saamas kahe kuuseks tekkisid meil gaasid. Mis mõnel õhtul olid päris hullud. Samal ajal kasvas ta kiiresti ja vaja läks uusi riideid. Avastasin, et suurem osa poes müüdavatest pükstest on mõeldud peenematele beebidele. Meie omale surusid need ebamugavalt kõhule. Nii võtsingi ette plaani talle ise mõned püksid õmmelda. Esialgu otsisin kangad enda varudest. Leidsin sellise tume roosa kanga, millest kunagi endale kleiti üritasin teha (selles töös feilisin). Samuti leidsin mõnusat venivat valget pihaosa jaoks. 

Lõike otsisin Pinterest keskkonnast ja kohandasin seda veidi enda äranägemise järgi. Püksid tulid päris vahvad, kuid meie beebile suhteliselt suured. :D Samas jalga neid aegajalt ikka panen, kuna head õhukesed kuumade suveilmade ajal. Usun, et ta saab neid kanda veel pikka aega (äkki umbes kuni 74 suuruseni). 



Ühel päeval avastasin, et Kangadžunglis on korralikud allahindlused. Soovisin osta mingit ägedat puuvillast dressikangast, kuid ei suutnud seda leida. Teiste puuvillaste kangaste seast ei osanud aga midagi välja valida. Lõpuks ostsin 2m Muhu triibukangast. Jep 2m, kuna beebi pükste jaoks kulub seda meeletult.
Seekord võtsin lõike ühtedelt dressipükstelt, mis beebile parajad olid. Samuti vööosa valget osa kahandasin punaste pükste 48cm pealt 40cm peale. Jalaosade valge osa ümbermõõt on 15cm. Mõlemad valged osad on kahekordsed.
Millega ma ei arvestanud...selle triibukanga venivus on üks suur ümmargune null. Valmis õmmeldud püksid läksid talle küll jalga ja ta nägi välja maailma käige nunnum beebi. Samas minu arvates oleksid pidanud need püksid olema väheke vabamad, et saaks ikka siputada ja mässata. Aga tegime ilupildid ära ja hakkasin õmblema uut paari triibupükse. Need olid lõpuks talle ka ideaalselt parajad.
Esimesed triibupüksid andsime pisipreili sugulasele, kes sama vana, kuid väheke kleenukesem.
 
 Kitsamate triibupükste lõige (umbes suurus 68 peenike beebi)

Laiemate triibupükste lõige (umbes suurus 68 pontsakam beebi)
 
Jalas kitsamad püksid. 

Ja, kes aga leiab, et võiksin oma oskuste kohaselt (ei ole perfektsed!) ka tema lapsele triibupüksid õmmelda, võib sellest julgelt teada anda  : . Iga teenitud summa läheb investeeringuna pisipreili peale ;)

Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...