02.07.20

Laste laud ja toolid

Printsess oli ca 10 kuune, kui leidsin, et tal on kindlasti vaja nüüd lastele mõeldud lauda ja tooli. FB turult need "õiged" 2020 märts leidsingi. Maksin nende eest 35euri. Kohapeal kiirelt vaadates olid täitsa vinks vonks. Kodus hakkasin neid puhastama seebiveega ja sain aru, et see mööbel on ikka väga ära kurnatud. Ja mul hakkas sellest rahast kahju. Märkus iseendale: "Alati vaata hoolikamalt ja kauple."  Lisaks ilmnes, et ega Printsessile see mööbel suuruse poolest enne 3 aastat paras ei pruugi olla (LOL). 
Kurnatud nagu see mööbel oli tuli läheneda teisiti. Ehk otsisin välja Härra DeWaldi lihvija ning alustasin tööga. Muidugi ma ei võtnud mööblit juppideks ja seega oli lihvimine keeruline. Lisaks sellele oli esimene ostetud värv ka lumivalge ning äärmiselt vale valik. Lisaks panin seda liiga paksult ja värv voolas jne. Olin äärmiselt kuri enda peale. Ning projekt jäi seisma. 




Lihvimise näide, kui mööblit juppideks ei võta (nr 1 tool). Ja selle peale kandsin uhkelt oma laki :)  
Seetõttu sain seda tooli teha kaks korda. Teise tooli (nr 2 tool) võtsin kohe juppideks ning seejärel lihvisin, värvisin, lakkisin ja alles siis panin kokku tagasi. Tulemus oli perfektne. Ja kuna olin sellest nii lummatud, siis tegin esimese tooli uuesti (ehk kahe tooliga tegin pmst kolm tooli). 




Tegin vahepeal pilti, et juhuks, kui ei peaks oskama enam kokku panna :)


Väga tähtis abiline. Hilisemalt on ta kohe jooksnud kruvide järgi, kui näeb, et mul kärr (?) käes. Jah, tal on üks koht, kus ta kruve kätte saab ja mööda ilma laiali tassib :)


Siin on nii hästi näha mu suurepärane lihvimine, kui tool oli mitte juppideks võetud (nr 2 tool). Põhimõtteliselt olematu lihvimine 😁



Paralleelselt valmisid ka teised Printsessi esemed. Pildil oleva PUKI ehitas Printsessile Viljandi vanaisa. Sellest tuleb kunagi hiljem mingi postitus. 
Lauda ma ei võtnudki juppideks vaid kasutasin teipi, et peits ei läheks värvitavale osale ja vastupidi. Nende metallist osade taha jäi originaalvärv. Selle peab ka siiski jätma, et kunagi keegi saaks vaadata päris värvi (LOL). 
Pildil on näha nende objektide lakkimise järgne kuivamine. Magamistoas on nad seetõttu, et sinna ei pääse Printsess vajaduse korral ligi. #momgoals 



Printsess abistamas tooli juppideks võtmas. See on see nr 1 tool, mida ümber tegin. 



Kui oli värvitud/peitsitud ja lakitud tuli see imeline pusle kokku panna (nr 2 tool). 


Milline imetabane tool (INGEL; nr 2 tool). Esimesel toolil värvisin seljatoa osa ka Limestone tooniga, kuid see tundus jäävat liiga heledaks. Seega teise tooli tegin kohe peitsiga. Esimene tool läks anyway ju nihu, kuna esialgu värvisin täiesti vale valgega ja siis veel ka see Limestone, millega üle tegin oli vale LOL. Sain mõnusalt ümber teha nagu juba ka varasemalt mainisin. 

Edasi.
Maisi tooni peitsi valisin seetõtt, et kohalikus ehituspoes ei olnud heleda tamme tooni, mis on meie ülejäänud magamistoas (voodi ja kappide pealsed). Mais tundus olevat kõige ligilähedasem ja lõpptulemus seda ka kinnitas.
Lisaks avastasin, et olenevalt aluspinnast võib lakkimise järgselt peitsitud pinna toon muutuda. Jah teadjamad teavad seda kindlasti, kuid mulle oli üllatus. Esialgu ehmusin sellest, aga tegelt täitsa mõnna.


Tadaaaa 


---
Rahaline kulu

- Mööblikomplekt järelturult - 35€
- Fusion mineraalvärv Limestone (LINK) - 23.95€ (sellega sain veel VÄIKSE TOOLI ja RONIMISPUKI kaetud)
- Sadolin Celco Wood Stain (kohalikus kaupluses tooniti peits maisi tooni; LINK)  - 1€ (sellega sain veel VÄIKSE TOOLI ja RONIMISPUKI kaetud)
- Sadolin Celco Aqua (LINK) - 10.99€ (sellega sain veel VÄIKSE TOOLIRONIMISPUKI ja köögi "ajutise" seina kaetud)

---
Ajakulu
26.03.2020 ostsin ja 02.07.2020 sai viimane tool kokku pandud.

Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...