02.07.20

Tool aastasele lapsele

 Kose kodu pööningul oli laste söögitool. Lootsin, et sellest hakkab ka Printsess sööma, kuid õigeks hetkeks see parandatud ei saanud. Kuna mul endal puuduvad piisavad oskused, siis leidsin, et viskame selle lihtsalt minema. 
Ühel kevadisel maikuu päeval tegi Härra lõket ja sinna see ka läks. Viimasel sekundil tabasin end mõttelt, et ülemisest osast saaks imelise tooli. See oli kõige tervem osa toolis. Läksin ruttu ja rääkisin Härrale. Ta vastas, et sul on viimane hetk see lõkkest võtta, kuna muidu on see läinud. 
Saingi ta tulest ilusti kätte. Õnneks vaid  üks jalg ja lisapulk olid põlenud kuid mudiu igati vinks vonks. 

Lõkkest äsja väljununa. Pildi tegin nii, et söestumas osad ei paistnud. Suht osav või mis :)
 Kruvidega kinnitatud osad lasin küljest ja esimese piirde pulga lõin lihtsalt eest lõpuks. Tundus juba väga põnev tool tulevat.

Olles ema ühele imearmsale Printsessile oli mul abi ka igal sammul olemas. Koos võtsime tooli laiali ja koos panime selle ka kokku. Üksidna oleksin kindlasti saanud oluliselt kiiremini, kuid laps peab ka ju õppima. Värvimine ja lakkimine toimusid siiski ta tudude ajal.





Kõik need veekahjustused ja praod olid ka ilusti olemas. Mõtelsin esialgu need välja lihvida,kuid siis oleks suur osa toolist kaotsi läinud. Või noh, mu isa ütles, et see on suhteliselt pointless ettevõttmine. Seega lihvisin nii, et oli "ilus" ja jäin lootma, et lakk ja värv peidavad laisa inimese viitsimatuse


Esimesed (või tagumised ... ma enam ei mäleta) jalad olid teistest oluliselt lühemad. Esimese plaani järgi mõtlesin need lühemaks lihtsalt saagida. Selleks võtsin oma projekti Saaremaale kaasa, et isa mind aitaks. Ta vaatas ja ütles, et siin pole muud teha, kui uued jalad. Nii ta läkski küla peale ja treis mulle kaks uut jalga sellele toolile. Perfektsed. Ei saa arugi, et oleksid kuidagi teised. Lisaks sellele liimis need ka toolipõhja külge ära. Pitskruvide ülesande lahendas ta väga loovalt :) NB! Pildil on proov, mitte päris liimimine. 


Jõudsin Saaremaal ka värvimiseni. Kasutasin valge osa peal Fusion Limestone tooni. Pruun osa on 2x lakitud maisi tooni peitsiga. Terve tool on kaetud 3x sisetööde lakiga. NB! Kannatas lakkida ka siseruumides, kuna lõhn puudub :)
Kuna pulkasid pole kuhugi väga kuivama jätta, siis kasutasin selleks lihtsalt taimede ettekasvatamise potsikuid. Õnneks oli neid Saaremaa majapidamises hulgaliselt, et leida õige augusuurusega potsikud. 

Järgmistel piltidel juba valmistoode :)
Kindlasti leidub neid, kes hakkavad vigu leidma. Aga enne, kui teise töö kallal leida viga mõtle, kas ise reaalselt teeksid ära :)




Ja nüüd väike pilguheit, mida veel nende toonidega (Fusion Limestone ja maisi tooniga peits) teen. Kusjuures täna (02.07.2020) sai ka see teine komplekt (LINK) viimase lihvi. 


---
Rahaline kulu

- Alusmaterjal ehk laste söögitool - 0€
- Fusion mineraalvärv Limestone (LINK) - 23.95€ (sellega sain veel LASTE LAUA KOOS KAHE TOOLIGA ja PUKI kaetud)
- Sadolin Celco Wood Stain (kohalikus kaupluses tooniti peits maisi tooni; LINK)  - 1€ (sellega sain veel  LASTE LAUA KOOS KAHE TOOLIGA ja PUKI kaetud)
- Sadolin Celco Aqua (LINK) - 10.99€ (sellega sain veel  LASTE LAUA KOOS KAHE TOOLIGA, PUKI ja köögi "ajutise" seina kaetud)

Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...