29.10.17

Käsitöö postitus: Keraamika

Augusti lõpus või septembri alguses avastasin, et mu õe sünnipäev on jällegi lähenemas ja kingiideid on null. Mõtlesin, et sel aastal traditsioonilisi sokke ei tee :) Aastake võib ju vast vahele jääda... Mõtlesin veidi ja leidsin, et kuna preili on juba täitsa iseseisev noor inimene, vajab ta oma koju kindlasti ühte imelist nõudekomplekti. 
Idee küpses pikka aega enne kui sammud Eelika Keraamika (LINK) stuudiosse seadsin. Esialgne plaan oli teha neli parajalt suurt söögitaldrikut taimetrüki tehnikas. Roheline nagu ma olen, siis neist neljast suurest söögitaldrikust said neli väikest koogitaldrikut. Kuna neist jäi savi veidi üle, siis tegin ühe topsi ka. Kõrge sangaga, et saaks nt jõululauale panna pohlamoosi. Kõrge sanga tegin mõttega, et siis saab selle ka ülevalt lähenedes kergelt kätte ja ei pea muid nõusid nihutama (nagu enamasti pidulauas, kus süüa on rohkem kui laual ruumi). Tops tuli päris äge välja ja leidsin, et neist saavad tassid. Tegin siis kolm veel. 
Topsid hetkel, kui savi on juba ära kuivanud ja eelpõletuses käinud. 


Kui savi oli kuivanud, siis katsin need osad, kus taimed olin savisse vajutanud raudoksiidiga (LINK). Lasin sellel hetke kuivada ning märja nuustikuga pühkisin üleliigse ära ja veel katmata osa sai samuti nö. ülejäägiga kaetud. Kuna olin plaaninud kõrgkuumust, siis jätsin parajalt paksu kihi seda raudoksiidi peale. Kõrgkuumuses põleb see väga!!! heledaks. 

Ühtedel on raudoksiid nö. maha ja laiali pühkimata, teistel pühitud. Viimase sammuna enne teist põletust kandsin peale ka läbipaistva glasuuri, et nõud peaksid hästi vedelikke ja oleksid imeliselt läikivad. 


Ahjust sain kätte sellised taldrikud. Oma vaimusilmas lootsin, et seda musta jääb enam peale, kuid tõesti see põleb ääretult heledaks. Õnneks taimeosad on ilusti näha!

Tassidega on muidugi see tore asi, et neist ei saa tänu väiksele disaini apsakale juua. Kõrge sang ei ole ikka parim idee!!! Seega on need siiski topsid, kuhu väiksel istumisel saab panna nt. dipikastet, kurki, porgandit...POHLAMOOSI!!!


Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...