05.12.17

Käsitöö postitus: Halloweeni pudelid ja nahkhiired

Ilmnes, et kui olla koolis õpetaja ja omada klassiruumi, siis võiks seda ka aegajalt tähtpäevadeks kaunistada. Esimene selline, mille jaoks olin nõus seda tegema oli Halloween (oktoobri lõpus :) - üüber kiire olen nende sissekannetega... nüüd juba viies detsember). 

Igaljuhul otsustasin paar pudelit musta tahvlivärviga (LINK) ülevõõbata. Olin seda korra varem teinud ühe pildiraamiga, mille kinkisin Katile, et ta saaks enda mõtteid sellele kirjutada jne. Otsisin siis majapidamisest üles klaasist pudelid. Ilmnes, et neid oli vaid kaks... Tuleb vb hakata midagi muud peale mahlade tarbima :) 
Sooja veega leotasin sildid lahti ning tegin pudelid ilusti puhtaks. Lasin neil kuivada ning kandsingi tahvlivärvi pudelitele. Kuna värv on kohati veidi voolav, siis kandsin peale kaks õhukest kihti. Soovisin, et pudelid oleksid ilusti kaetud. Kontrollisin värvi edukat pealepanekut nii, et panin jõulutuled pudelisse ja vajadusel lisasin teatud kohtadesse ka "kolmanda" kihi, kui valgus läbi kumas. 



Viisin pudelid kooli. Algklassidest võtsin kriiti ning joonistasin pudelitele ämblikuvõrgud ja ämblikud. Korra panin ka küünlad põlema, kuid kuna ma ei teadnud (siiani ei tea), kas koolis võib küünlaid põletada, siis olidki need rohkem sellised dekoratiivsed. Kivid sain Panga Pangalt. Korjasin neid, et lastele koolis matemaatikat õpetada (murde). Ilmnes, et kivid klassiruumis on väga olulised, kuna nendega saab noortele selgitada mandrijää kulutavat ja kuhjavat tegevust, jõgede voolukiirust, laamade liikumist, protsente jne. Imelised abivahendid (Y)


Lastel lasin pikapäeva rühmas joonistada teemal "Halloween" ja panin nende pildid enda klassi üles. Ise lõikasin välja mitmeid nahkhiiri ja panin need laste piltide vahele. Võib öelda, et lõppkokkuvõttes olin tulemusega täitsa rahul.
Nüüd vaja kiirelt jõuluideid... kodu on peaaegu kaunistatud, kuid klassiruumis valitseb tühjus. 



Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...