01.09.18

Käsitöö postitus: Nuustikuhoidja "Kass"

Ühel juunikuu päeval tegi emps enda keraamikastuudios õpitoa ning leidis, et mina pean ka osalema. Läksin ja pea oli tühi istusin lauataga, kohe sureva akuga telefon käes ja ketrasin Pinteresti. Leidsin seejuures nii mõnegi inspireeriva vidina. 
Lõpuks jäi silma esimesel pildil olev kass. Koheselt lõi peas pirn põlema, et härra emal on juulis sünnipäev ja talle meeldivad (minule teadaolevalt, see ei pruugi nii ka olla :) ) kassid. 


Nii nagu ikka siis esimese asjana saad käntsaka savi ning rullid selle endale sobiva suurusega plaadiks. Raamatud soovitavad, et see plaat peaks olema ca 1cm paks. Empsil on selleks Kose ehituspoest ostetud ukseliistud, mis on paraja paksusega ja tema poolt parajasse pikusesse lõigatud. 

Järgmise sammuna tuleb endale vajalik  kuju savist välja lõigata. Ring, ristkülik jne. Minul oli vabavorm :) Seejärel hakkadki teda sobivaks väänama, painutama. Samuti kleebid lisandid (nina, silmad, saba). Kuna Savi on esialgu küllaltki pehme ning võib ära vajuda, siis tuleb teda ka toetada. Nagu näha, siis sama alla on pandud joogipurk ning kaelataha rull. 
Saba sai ka veidi kriipse-kraapse ;)


Seejärel jääb meistriteos kuivama (võtab ca nädala) ja läheb ahju eelpõletusse. Peale eelpõletust lihvitakse liivapaberiga maha igasugused konarused, mis on üleliigsed. Osavamad oskavad neid juba voolimise käiguski vältida :)




Seejärel algab glasuurimine. Lihtne oleks olnud kass teha ühevärvilisena, kuid olin talle miljon lille sisse vajutanud (korjasin õuest magdaleenasid). Need olid küllaltki õrnad ja seega värvisin kõik lilled eraldi. Oli see vast ettevõtmine. Vaadata, et värvid ei kattuks aga samas kõik kohad saaksid ilusti kaetud. 
Viimase lihvina sai ta ülevalatud läbipaistva glasuuriga, mis jätab mõnusa läike. 




Ahjust tuli välja päris vinks-vonks tegelane. Max kiitis ka vist heaks :)




Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...