18.02.17

Käsitööpostitus: Kaheksakannaga sõrmkindad

Lõng: 100% villane
Saadavus: Vanaema omad
Muster: Kaheksakand

Vanaema tellis juba ammu-ammu minult kindad, kuid nagu tavaliselt, siis jõuan mõtte ja teostuseni oluliselt hiljem. Tema soov oli, et tegemist oleks sõrmikutega. Ma olen neid ikka omajagu kudunud, kuid sõrmeotsad on ikka ja alati täielik müsteerium :) Võib-olla on nüüd see hetk, kui peaks Youtube avama ning mõne video pealt uurima, kuidas see siis käib.
Kindad said värvilised, kuna lõng oli värviüleminekuga. See oli aga nii aeglane, nii, et kinnas on üldjoontes ühevärviline, kuid sõrmed on peaaegu igaüks oma nägu nii näolt kui teolt.  Igavesti kihvtid kindad ma ütleksin selle peale :)
Kaheksakanna motiiv pärineb gootikast ning on õnne, armastuse ja viljakuse üks sümboleist. Lisaks kaheksakannale kannab ta tegelikult veel mitmeid teisigi nimetusi, näiteks Muhu mänd. Tuntud on ta üle maailma erinevates usundites ning kasutatakse ka nõidumisrituaalides. Samuti näitab ta kõiki kaheksat ilmakaare suunda.

Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...