13.01.19

Käsitöö postitus: Jõulukausikesed

Mida kinkida emale sellist endatehtut, mida ta veel näinud ei ole.... Keeruline küsimus ja ta käis ka nii tihti Kosel, et raske oli midagi varjata, mis tegemisel. 
Pikka aega olin soovinud teha kausikesi "misteltoe" lehtede ja marjadega. Kuna ma tean, et jõuludel ta väikestest kausikestest igasugu maiustusi lauale paneb, siis saigi otsustatud, et on viimane aeg need kausid ära teha. 

Selleks, et need oleksid erievad on üks kauss seest mustriga ja teine ilma. Soovisin näha sellise glasuuri nagu romantika iseloomu korraga tehtud kausside puhul, millest üks siis mustriga ja teine ilma. Tulid hoopiski teistsugused kausid jällegi kui olin oodanud. Nimelt liblika motiiviga küünlaaulusel (LINK) hakkas glasuur tekitama krakleed (raudselt kirjutasin valesti). Eeldasin, et mustriga ta seda tekitab ja ilma mustrita kausil mitte. Eksisin. Seekord tekkis seda hästi vähesel määral mustrita kausil. Absoluutselt ei tekkinud seda mustriga kausil. Mõlemad kausid jäid sellised mõnusad ja matid. Millest selline erinevus.... nii tark ma pole, et sellele vastata :)





Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...