05.08.19

Käsitöö postitus: Roosiõiekujulised küünlaalused


Roosivaasiga (LINK) samal ajal tegin ka roosiõiekujulised küünlaalused. Oli väike rooside vaimustus peal vist. Tulid need sellised mõnusalt robustsed, kuid päris armsad.


Esmalt tegin siis ühe lille jaoks neli pallikest (kokku 8), millest voolisin ümmargused latakad. Seejärel asetasin latakad üksteise kõrvale nii, et väike osa järgmisest latakast kataks eelnevat. Seejuures kattuva osa muidugi ka liimisin kokku. Saadud soolika lõikasin keskelt pooleks. Nii tekkiski õisiku materjal kahe küünla jaoks. Järgmise sammuna kleepisin õisikumaterjali ümmarguse põhja külge. NB! Jälgisin, et saaks ikka kaks tiiru ümber põhja. Siis moodustub nö. kahekihiline õisik. Lõpuks mudisin õisikut nii nagu heaks arvasin ehks siis kroonlehti avatumaks ja lainelisemaks. 


Kõrgkuumus põletusel juhtus muidugi selline asi, et millegi tõttu oli mu üks vaas ümber kukkunud nende küünlaaluste peale. Nii olid kolm eset toredasti üksteise külge kinni kleepunud. Ahjuplaadil oli õnneks piisavalt palju möginat peal ning hukka ei läinud ei vaas ega ka ahjuplaat. Samuti sai küülnaalused vaasi küljest lahti murda. Tuli vaid veidi lihvida kolme eset. Veidi glasuuriparandusi teha, uuesti kõrgkuumuses põletada ja igasugu äparduse jäljed olidki kadunud. Õnnelik õnnetus ;)






Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...