22.11.18

Käsitöö postitus: Linnukestega kauss vol 2

 Teine kauss oli ideega, et peab olema sinine - selline, mis tekitab tunde nagu linnud oleksid õhus. Ega täpselt ei teagi, kas välja tuli linnud taevas või helesinises laguunis, kuid väga mõnus tulemus igaljuhul.

NB! Nagu allolevalt pildilt näha, siis üks kasutatud glasuuridest (valge kristall) ei sobi sisepindadele. See tähendab, et pudru ja supikausiks see kauss ei sobi. Kommikausiks on aga ideaalne ;)


See pilt näitab, kuidas olen tõenäoliselt pannud glasuuri liiga paksult või uue kihi liiga märja aluskihi peale. Kartsin, et põlemise käigus need praod tekitavad mingi jama. Kuid kõik läks suurepäraselt ja mingeid defekte kausile ei tekkinud. Ainult efektid. 

Linnukesed said kollased ja siniste silmadega. Silmad tulid liiga suured (liialt glasuuri). Sellest tulenevalt olid peale põletust eriti suured ja sinised. 

Põhja pritsisin kõiki kasutatud glasuure (va kollast). Glasuurid olid aga niivõrd sarnast värvi, et nende pealepanek jääb pildil äärmiselt vähemärgatavaks. Sellest on kahju. 

Põhjas on näha, kuidas Indigo sinine on õrnalt loonud pallikeste mustreid. Valge kristall sellel kausil oma ilu välja näidanud ei ole. Võimalik, et ta ong selline, kellele meeldib üksinda särada. Äärtes on näha, kuids indiga on voolanud. 



Kommentaare ei ole:

Beebimüts

  Alusmaterjal: ☝ Heegelnõel nr 3.5 ☝ Valge mohäärlõng ☝   Valge "tavaline" lõng ☝   Õmblus-/Sukanõel Pistete selgitused: ah -...